Kollageeni iholle

Kollageeni on yksi tärkeimmistä elimistössä esiintyvistä proteiineista. Se suuresti ihoon, hiuksiin ja kynsiin. Kollageeni on polypeptidi ja se sisältää aminohappoja, kuten glysiinia ja proliinia. Näitä aminohappoja löydät kehon sidekudoksista (mukaan lukien elintärkeät elimet).

Kuten edellä mainittiin, kollageeni on runsaimmin kehossa esiintyvä proteiini ja toimii ihon tärkeimpänä rakennuspalikkana. Kollageeni antaa iholle sen nuorekkaan joustavuuden ja on yksi keskeisistä tekijöistä vaurioituneen ihon korjautumisessa.

On olemassa monia suosittuja tuotteita, kuten kollageenijauhetta, lisäaineita ja ”shotteja”, jotka lisäävät ihon kollageenia, mikä tekee ulkonäöstäsi nuoremman.

Kollageenin edut

Yksi kollageenin tunnetuista eduista on sen kyky parantaa elävää ihoa. Kollageeni on ollut perustavanlaatuinen proteiini tuo ihoon joustavuutta, auttaa ihoa näyttämään enemmän nuorekkaalta ja terveeltä.

Kuitenkin, kun vanhenet, kollageenin tuotanto hidastuu. Tämä myöhemmin johtaa ryppyihin, löysään ihoon ja kuivumiseen.
Vaikka kollageeni hyödyttää koko kehoa, se on äärimmäisen hyödyllinen iholle. Tämä johtuu siitä faktasta, että henkilön kasvaessa vanhempi ihon ulkokerros, muuttuu ohueksi ja menettää samalla elastisuutensa. Koska näin tapahtuu, useammat ikääntymisen merkit näyttäytyvät yleensä yksilökohtaisesta ja seurauksena on ryppyinen iho.

Vielä on toivoa

Iloinen uutinen on, että nämä muutokset eivät ole lopullisia tai peruuttamattomia. Tämän seurauksena lisäaineena ravittu kollageeni vaikuttaa hyödyllisesti kehon omaan kollageenintuotantoprosessiin, koska prokollageeni on kehon kollageenin edeltäjä. Tämä tutkimus on myös osoittanut, että kollageenin käyttö voi lisätä ihon elastisuutta ja kosteutta, mikä myös heikkenee ikääntymisen aikana.

Facebook
Google+
Twitter
Pinterest
LinkedIn